Om sitet

Alinea Cooperative Learning

Cooperative Learning er en måde at tilrettelægge læreprocesser på, hvor elevernes glæde ved at kommunikere og lyst til at lære slippes løs.

Undervisningsformen er udviklet af den amerikanske forsker Spencer Kagan. Det særlige ved Cooperative Learning er Spencer Kagans SPIL-principper: samtidig interaktion, positiv indbyrdes afhængighed, individuel ansvarlighed og lige deltagelse, der sikrer, at alle elever er aktive og får masser af taletid.

Alinea udgiver Spencer Kagan i Danmark og alle vores Cooperative Learning-materialer bygger på Kagans originale CL-strukturer, der sikrer SPIL-principperne.

Browsere, formater og platforme

Dette site er optimeret til følgende browsere: Internet Explorer 9+, Safari, Firefox, Chrome.

Nogle produkter har særlige IWB-forløb. De er lavet i formatet Notebook og kan afvikles på SMART Boards. På alle andre whiteboards kan man bruge Notebook-filerne via det gratis program SMART Notebook Express. Programmet kan hentes her: http://express.smarttech.com/#. Til mange produkter er IWB-forløbene også udviklet i formatet Flipchart som kan afvikles på ActiveBoards.

For at udfylde worksheets på iPad skal man downloade en app fra App Store, fx Adobe Fill & Sign (gratis). På iPad kan man lytte til evt. lydfiler når man er online, men ikke downloade og gemme lydfiler og ej heller arbejde med eventuelle IWB-forløb.

Adgang

Køb af en bog giver adgang til bogens ressourcer på dette site for to lærere på skolen. Lærerne logger på med deres UNI-login.

Web-adgangen er betalt en gang for alle. Alinea garanterer at hjemmesiden er funktionsdygtig i minimum 5 år efter køb af bogen. Se i øvrigt Alineas Handelsbetingelser.

Flergangsbøger
Hvis Alinea udgiver en revideret udgave af en flergangsbog som giver adgang til dette site, vil du fortsat have adgang til web-ressourcerne til den gamle udgave i minimum 5 år efter lancering af ny udgave. En flergangsbog er en bog, som eleverne ikke må skrive i, og som kan bruges år efter år.

Engangsbøger
Hvis Alinea udgiver en revideret udgave af en engangsbog som giver adgang til dette site, vil du fortsat have adgang til web-ressourcerne til den gamle udgave i minimum 1 år efter lancering af ny udgave. En engangsbog er en bog, som eleverne må skrive i, og som skal indkøbes år efter år.

Lærervejledninger
Hvis Alinea udgiver en revideret udgave af en lærervejledning som giver adgang til dette site, vil du fortsat have adgang til web-ressourcerne til den gamle udgave i minimum 5 år efter lancering af ny udgave.

Købers rettigheder

Den skole eller institution der har købt dette materiale har ret til at downloade mp3-filer, kopiark/arbejdsark og IWB-tavler til brug i forbindelse med undervisningen.

Det er ikke tilladt at mangfoldiggøre de downloadede materialer til andre brugere end dem, der har adgang til hjemmesiden.

Det er tilladt at ændre på indholdet i eventuelle IWB-opgaver, som læreren downloader. I det øjeblik der ændres på IWP-opgavernes indhold fralægger Alinea sig al rettighedsmæssigt og didaktisk ansvar for opgaverne.

Det er ikke tilladt at ændre på mp3-filer. Det er ej heller tilladt at ændre på kopiark/arbejdsark på andre steder end i de skrivbare felter

Det er ikke tilladt at downloade, ændre eller genbruge illustrationer og fotos fra de trykte bøger eller fra denne hjemmeside til evt. selvudviklede produkter, fx IWB-opgaver.

Hvis du er i tvivl om ovenstående retningslinjer, er du velkommen til at kontakte forlaget på copyright@alinea.dk.

Copyrights

Landing page photos: 1: Fancy/BEAU LARK/Polfoto, 2: Corbis/Flirt/JIM CRAIGMYLE/Polfoto, 3: MASKOT/Polfoto.